Ortopedija

Dopustite da brinemo o Vašem zdravlju
Professional spine adjustment

Bilo da se pokušavate vratiti u igru ili samo u svoj automobil, možete vjerovati ortopedskoj njezi koju pružaju naši stručnjaci. Nudimo niz rješenja za vraćanje vašeg života u pokret, uključujući minimalno invazivne opcije i nekirurške tretmane koji vas vraćaju da radite stvari koje volite.

Naš cilj je pacijentima olakšati bol i poboljšati njihovu mobilnost kako bi mogli uživati u zdravom i aktivnom životu. To uključuje dijagnosticiranje, liječenje i rehabilitaciju svih mišićno-koštanih dijelova tijela — kostiju, zglobova, mišića, ligamenata, tetiva, hrskavice, vezivnih mekih tkiva i živaca.

Posvećeni smo pružanju pravovremene i vrhunske ortopedske njege svakom pacijentu. Prava vrijednost našeg rada zapravo dolazi u oživljavanju svakodnevnog života strastvenih ljudi. U poliklinici Premium predani smo tome da vam pomognemo da opet živite svoj život u punom pokretu. Ne ustručavajte se zakazati pregled za bolove u zglobovima, nepokretnost ili druge ortopedske probleme.

Usluge
ili
FAQ

Česta Pitanja

Ligament pričvršćuje kost za drugu kost. Zacjeljivanje ligamenata može trajati nekoliko mjeseci; zacjeljuju sporije od slomljenih kostiju. To je zbog relativno slabe opskrbe ligamenta krvlju. Svaki je ligament drugačiji, a neki možda nikada neće u potpunosti zacijeliti.

Vrijeme zacjeljivanja ovisi o mnogim čimbenicima, kao što je opskrba kosti krvlju, količina mišića i tkiva u blizini kosti, koliko je teško slomljena, dob pacijenta i opće zdravstveno stanje. Ponekad stvari za koje možda ne mislite da su važne mogu utjecati na cijeljenje kostiju, poput pušenja ili dijabetesa. Većini prijeloma potrebno je 8 do 12 tjedana da zacijele do točke kada se po njima može hodati. Neki dijelovi kostiju sporije zacjeljuju. To je obično zbog slabe opskrbe krvlju tih područja. Područja koja sporije zacjeljuju uključuju neke kosti u zapešću i stopalu te potkoljenična kost.

Test gustoće kostiju koristi se za dijagnosticiranje osteoporoze, bolesti koja uzrokuje slabljenje kostiju što u konačnici može rezultirati prijelomima. U prošlosti se osteoporoza mogla otkriti tek nakon što je nečija kost slomljena. Međutim, korištenjem testa gustoće kostiju moguće je znati nečiji individualni rizik od loma kostiju prije nego što se slomi.

Test gustoće kostiju koristi X-zrake za mjerenje količine kalcija i drugih koštanih minerala upakiranih u segment kosti. Uobičajena područja koja se testiraju pomoću skeniranja gustoće kostiju uključuju kralježnicu, kuk i podlakticu.

Općenito vaše posjekotine i rane moraju skroz zacijeliti prije nego što započnete aktivnost. Ozljede, longete i gips mogu uzrokovati ukočenost. Ponekad je potrebna terapija koja će vam pokazati kako koristiti štake ili druge naprave i vratiti kretanje prije nego što vaše kosti potpuno zacijele. Terapija se ponekad koristi kako bi vas naučila kako se kretati i/ili obavljati svakodnevne aktivnosti. Uvijek se posavjetujte sa našim liječnikom prije bilo kakvog posla ili tjelovježbe.

Općenito pravilo je koristiti led u akutnoj fazi ozljede (unutar prvih 24 – 48 sati) ili kad god se pojavi oteklina. Led pomaže smanjiti upalu i oteklinu smanjujući dotok krvi u ozlijeđeno područje. Opća smjernica je primjena leda neizravno na kožu oko 20 minuta nakon čega bi trebali na isto toliko vremena maknuti led te po potrebi ponoviti.

Toplina se koristi za povećanje protoka krvi, što pomaže u ublažavanju boli nakon što se upala i oteklina povuku. Topli oblozi se također koriste za pomoć u zagrijavanju mišića prije vježbanja, tjelesne aktivnosti ili fizikalne terapije.

Zakaži Termin

Ispunite obrazac u nastavku, a mi ćemo odgovoriti u najkraćem mogućem roku.