Dermatologija

Dopustite da brinemo o Vašem zdravlju
Young woman seeing doctor for dermatological examining
Naši dermatolozi uspješno liječi kožne promjene i oboljenja kože, kao što su: dermatitis, akne, gljivične infekcije, hiperpigmentacijske mrlje, rozaceju, madeže, bradavice, osipe, kapilare, bolesti vezivnog tkiva te tumore kože. Neke od glavnih uloga kože su da nas štiti od prodora kemijskih tvari iz okoline, patogenih mikroorganizama, gubitka vode te sunčeve svjetlosti. Poremećaj svake od navdenih funkcija nepovoljno se odražava na organizam, a često se i promjene na unutarnjim organima očituju na koži.
 
Ponekad su potrebni minimalni estetski zahvati kako bi se osjećali bolje, a naša koža odmah poprimila zdraviji i svježiji izgled. Koža je naš najveći organ i kroz cijeli svoj životni vijek najviše je izložena svim vanjskim utjecajima. Promjene na njoj mogu ukazivati na kompletno naše zdravstveno stanje. Zato je iznimno važno o njoj brinuti. Ponekad je teško razumjeti potrebe vlastite kože, a to je nužno kako bi joj mogli pružiti njegu koja joj u potpunosti odgovara.
 
U Poliklinici Premium poseban naglasak stavljamo na kozmetičke tretmane u sklopu estetske dermatologije te provodimo brojne manje i veće kozmetičke zahvate. Već dugi niz godina uspješno i profesionalno tretiramo kožne promjene lica, poput akni te hiperpigmentacijskih mrlja, a u sklopu estetske dermatologije nudimo tretmane dermalnim filerima s hijaluronskom kiselinom, dermoabrazije lica, dermapen i druge.
Usluge
ili
FAQ

Česta Pitanja

Uvijek je dobra ideja posjetiti svog dermatologa barem jednom godišnje radi sveobuhvatne procjene i pregleda. Uostalom, određeni problemi mogu biti prisutni koje možda nećete ni primijetiti, ali naš tim ima alate za prepoznavanje. Dolaskom jednom godišnje možemo rano prepoznati probleme kada ih je lakše liječiti. Naravno, ako se nosite s kroničnim kožnim problemima poput akni ili psorijaze, možda ćete nam se morati obratiti svakih nekoliko mjeseci za njegu.

Svatko može imati koristi od godišnjeg pregleda raka kože. Budući da već posjećujete svog dermatologa jednom godišnje na pregledu, ovo je također savršeno vrijeme za testiranje na rak kože. Ovaj pregled traje samo nekoliko minuta, a mogao bi vam spasiti život. Oni koji imaju obiteljsku povijest raka kože ili drugih čimbenika rizika možda bi željeli razgovarati s nama o dolasku više od jednom godišnje na probir raka kože

Većina ljudi ne nosi kremu za sunčanje onoliko često koliko bi trebala. Jednostavno, trebali biste nanositi kremu za sunčanje na lice i tijelo svih 365 dana u godini. Bez obzira pada li kiša, snijeg ili oblačno, UV zrake su i dalje prisutne i mogu oštetiti kožu. Pazite da koristite kremu za sunčanje s najmanje SPF 30 koja štiti i od UVA i od UVB zraka. Naš dermatolog može vam dati preporuke za zaštitu od sunca ako niste sigurni koja je prava za vas.

Možete očekivati ​​da će učinak vašeg tretmana BOTOX® trajati od 3 do 4 mjeseca. Nakon 3 do 4 mjeseca mišići će se opet početi stezati i bore će se ponovno pojaviti. To su loše vijesti. Dobra vijest je da vaše bore mogu biti manje izražene nakon tretmana BOTOX® jer su vaši mišići možda donekle "istrenirani" da budu u opuštenijem stanju.

S vremenom, starenje stanji vanjski sloj kože koji se naziva epidermis, smanjujući njegovu sposobnost da služi kao barijera za zadržavanje vode. Osim toga, proizvodnja kolagena u tijelu usporava se i postojeći kolagen postaje manje učinkovit. Stanjivanje epiderme i smanjena učinkovitost kolagena dovode do bora oko očiju i drugih znakova starenja poput gubitka volumena. Gubitak volumena i stanjivanje kože čine lice obješenim i izgledaju umorno. Dermalni fileri pružaju trenutno zadovoljstvo protiv starenja nadomještajući izgubljeni volumen na licu. „Vaša koža bolje stoji na licu“, kaže jedan od naših pacijenata u USF Cosmetic and Laser Center.

Zakaži Termin

Ispunite obrazac u nastavku, a mi ćemo odgovoriti u najkraćem mogućem roku.