nav-left cat-right
cat-right

Korekcija očnih kapaka

Gubitak  elastičnosti kože i veziva  s vremenom uzrokuje uzrokuje višak kože oko očiju, nastanak bora, a zbog slabosti orbitalnog septuma dolazi do hernijacije masnog tkiva i nastanka tvz vrečica oko očiju što pacijentu daje umoran i star izgled.

Korekcija očnih kapaka naziva se blefaroplastika. To je jedna od najčeščih operacija u estetskoj kirurgiji. Izvodi se u lokalnoj anesteziji a ako je kombinirana sa drugim operacijama (zatezanje lica ili čela), onda se izvodi u općoj anesteziji. Ova operacija daje pacijentu dobar estetski rezultat vrlo kratko nakon operativnog zahvata.

Kada se izvodi korekcija očnih kapaka?

Ovisno o tipu starenja, od 4. do 7. desetljeća života.

Kakva je priprema bolesnika?

Preoperativno je potrebno učiniti pregled i fotografiranje (s kirurgom dogovoriti točno koji tip blefaroplastike je za njega najbolji), laboratorijske pretrage (kompletna krvna slika i koagulogram), te tri dana prestati uzimati lijekove koji usporavaju zgrušavanje krvi.

Koliko dugo traje operativni zahvat?

Ovisno o tipu blefaroplastike, od 2 do 3 sata.

Koliko dugo traje postoperativni oporavak?

Bolesnik nakon operativnog zahvata isti dan odlazi na kućnu njegu, uz preporuku mirovanja, antibiotske zaštite i držanja hladnih obloga. Redovito se kontrolira do vađenja šavova (8 dan), a na posao se može vratiti nakon 10 dana.

Comments are closed.